Soalan Lazim

Perolehi jawapan kepada soalan-soalan yang lazim

Soalan umum tentang alat plagiarisme kami

Dokumen yang dimuat naik tidak akan dimasukkan ke dalam pangkalan data kami tanpa kebenaran pengguna. Sila ambil perhatian yang alatan plagiarisme lain (terutama yang percuma) akan memasukkan kertas anda ke dalam pangkalan data mereka.

Tidak. Anda boleh menggunakan alatan plagiarisme kami dengan penuh yakin berhubung kerahsiaannya.

Tidak. Tiada had untuk menggunakan sistem kami. Sebaliknya, kami menawarkan kemungkinan untuk pemeriksaan dokumen yang ditulis di dalam sebarang bahasa, termasuk dokumen yang mengandungi lebih daripada satu bahasa. Algoritma kami mampu mencari padanan yang diparafrasa dan petikan yang baik dan teruk. Baca lebih lanjut tentang keunikan ciri-ciri kami di sini

Alat plagiarisme kami terbuka kepada semua orang.

Algoritma pengesanan plagiarisme kami mengesan lebih banyak lagi – bukan sekadar salin & tampal, bahkan plagiarisme yang diparafrasa, serta petikan yang baik dan teruk. Sehingga ke saat ini, kami tidak mengetahui sebarang perkhidmatan pengesanan plagiarisme lain yang menggabungkan pelbagai faktor dalam carian mereka seperti yang kami lakukan. Kami tidak mengabungkan sebarang kertas yang dimuat naik ke dalam pangkalan data kami; pengguna mempunyai keselamatan dan kerahsiaan yang lengkap. Kami tidak mempunyai sebarang halangan pada muat naik dokumen. Tiada muat naik terhad setiap hari, panjang kertas atau pemeriksaan yang tahan lama. Kami membandingkan dokumen yang dimuat naik berbanding lebih daripada 14 trilion halaman web, buku, majalah, artikel, kertas pelajar dan laporan. Pangkalan kami dinyatakan sebagai pangkalan perbandingan terbesar yang wujud di seluruh dunia. Sistem kami turut mempertingkatkan pemarkahan untuk keputusan akhir.

Soalan lazim alatan plagiarisme
Soalan tentang alatan plagiat

Alat plagiat itu sendiri

Alat plagiarisme kami akan membuat perbandingan setiap kertas yang dimuat naik dengan lebih daripada 14 trilion halaman web, buku, artikel, kertas pelajar dan bahan lain. Untuk memeriksa kertas, anda perlu membelanjakan kredit. Anda boleh memuat naik kertas di dalam sebarang saiz (dalam halaman). Sebaik sahaja Pemeriksa dimulakan, keputusan anda tersedia dalam masa beberapa minit (masa Pemeriksa mungkin berbeza-beza dan dalam sesetengah kes, ia mungkin akan mengambil masa lebih lama berbanding biasa.) Sebaik sahaja pemeriksaan tersebut selesai, anda boleh mengetahui:

– skor persamaan dan tumpuan.

– laporan terperinci berhubung persamaan yang di tandakan di samping pautan kepada sumbernya.

Alat plagiarisme kami membandingkan dokumen yang dimuat naik berdanding lebih daripada 14 trilion halaman web, buku, artikel, terbitan berkala, laporan, kertas penyelidikan dan kerja pelajar. Ini mewakili pangkalan data terbesar di kalangan perkhidmatan pengesanan plagiarisme di seluruh dunia.

Anda boleh memuat naik format .docx, .doc, .pdf, .odt, .rtf, .pages.

Keputusan

Anda akan menerima perkara berikut:

Skor persamaan. Skor ini menunjukkan jumlah teks yang mungkin diplagiat berbanding dengan semua teks lain. Sebagai contoh, 50 peratus bermakna separuh daripada dokumen anda menyamai kertas yang asal.

Skor Tumpuan. Skor ini menunjukkan berapa banyak padanan tersebar di seluruh kertas. Skor rendah menandakan yang padanan adalah dalam ayat kecil (dengan kebarangkalian rendah untuk diplagiat). Amaran skor tinggi menandakan yang padanan adalah besar dan kemungkinan besar ianya diplagiat.

Padanan Di tandakan Teks yang dipadankan akan diwarnakan agar anda kekal fokus pada bahagian paling kritikal di dalam dokumen tersebut.

Sumber asal. Semua padanan akan mempunyai pautan kembali ke sumber asalnya.

Terdapat dua cara untuk menangani plagiarisme; sama ada memetik dan memetik ayat yang diplagiat dengan tepat atau mengeluarkannya sepenuhnya daripada kertas anda.

Kami menyarankan agar anda tidak melebihi skor persamaan 5 peratus dan tidak lebih daripada satu bintang bagi skor tumpuan .Alasan untuk ini memandangkan dalam kebanyakan kes padanan sehingga 5 peratus dianggap sebagai "teknikal" (banyak frasa digunakan secara meluas, contohnya, "Amerika Syarikat"). Sekiranya anda mendapat markah lebih daripada yang di sarankan, lakukan sedikit perubahan dan periksa kertas anda sekali lagi.

Tanya tentang alatan plagiarisme